Mgr inż. Joanna Giza
Dietetyk z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w dietoterapii i dietoprofilaktyce chorób żywieniowo zależnych w tym nadwagi i otyłości. Na co dzień doradza pacjentom jak wspomóc leczenie i rekonwalescencję poprzez nawyki żywieniowe i codzienną dietę. Wspiera i motywuje pacjentów, aby skutecznie osiągnęli swoje cele i realnie spojrzeli na zdrowe żywienie, nie przez pryzmat ograniczeń czy przysłowiowego „liścia sałaty”.
Prowadzi warsztaty praktyczne i teoretyczne z zakresu zdrowego żywienia dla osób indywidualnych, firm, w tym w szkole rodzenia. Autorka licznych artykułów na portalach społecznościowych, m.in. blog SmakFit o tematyce dietetycznej. Jej zainteresowanie zdrowiem jest wieloletnią tradycją rodzinną. Dietetyk z wykształcenia i zamiłowania. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ze specjalizacją dietetyki i Poradnictwa Dietetycznego w Instytucie Żywności i Żywienia. Instruktor rekreacji ruchowej. Nieustannie poszerzająca swoją wiedzę i doświadczenie. Kieruje się myślą: „Zdrowa dieta to nie liczenie kalorii, rygor punktualności czy ograniczenia, ale korzystanie z obfitości wielu naturalnych produktów, które daje nam przyroda i czerpanie z tego wielu korzyści dla zdrowia oraz zmysłów.